Flevolaan 62g | 1382 JZ | Weesp | T. 0294 450 200 | F. 0294 410 045 | info@performance-products.nl

Performance Products van EATON | Aeroquip

Aeroquip behoort tot de Fluid Power groep van Eaton. Het hoofdkantoor van het concern Aeroquip is gevestigd in Maumee, Ohio (VS) . Aeroquip is al sedert meer dan 60 jaar één van de meest vooraanstaande wereldproducenten van o.a. slang-en pijpleidingen en slangkoppelingen.

Tijdens de Tweede wereldoorlog werden de Aeroquip slangen en slangkoppelingen door de Amerikaanse luchtmacht genormaliseerd en toegepast.

Men koos voor de herbruikbare slangkoppelingen omdat op die manier het aantal opgeslagen reserve onderdelen in de magazijnen aanzienlijk gereduceerd kon worden. Dit kostenbesparende voordeel en de bewezen betrouwbaarheid zorgden ervoor dat de genoemde Aeroquip producenten al gauw ook voor de industrie vanzelfsprekend werden, eerst in de Verenigde Staten en later ook, als gevolg van de export en de vervaardiging in licentie, in Europa en andere delen van de wereld.

Als gevolg van de steeds grotere eisen vanuit de hydraukische industrie werd het aanbod van perskoppelingen aanzienlijk uitgebreid en dat van de bijhorende persmachines. Daardoor was ook op dit gebied de weg vrijgemaakt voor nieuwe Aeroquip-ontwikkelingen.

In 1958 werd in het toenmalige West Duitsland de Aeroquip GmbH gesticht, het eerste internationale filiaal. Door deze eigen productie van o.a. slangleidingen voor de hydrauliek, werd men al gauw een belangrijke leverancier voor de Europese markt. Vandaag de dag bezit Aeroquip fabrieken over de gehele wereld. Aeroquip produceert slangensamenstellingen en alles wat erbij hoort, zelf. Lopende meters slang, slangkoppelingen, adapters, snelkoppelingen en voorgevormde leidingen worden vervaardigd in deze uiterst moderne fabrieken.

Om een contstant kwaliteitsniveau en een zeer grote betrouwbaarheid te kunnen garanderen, wordt de productie in alle fabrieken en bij alle aangestelde Aeroquip dealerbedrijven voortdurend bewaakt door de slangensamenstellingen uit de lopende producties grondig te inspecteren.

Aeroquip is koploper in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Zo werd er onder andere de AQP slang ontwikkeld. Deze slang is leverbaar in alle SAE-, DIN- en ISO bouwmaten en werkdruktrappen en onderscheidt zich bijvoorbeeld in zijn temperatuurbereid en medium bestendigheid.
Als u meer wilt weten over de betrouwbaarheid, ruimte besparende, lekvrije slangkoppelingen, met minder installatiekosten en u de levensduur van de slang wilt verlengen, dan kiest u voor het Aeroquip STC
programma.

Voor meer informatie, klik hier.


A_SPPE_MCOO1_E_performance_.gif